Alles wat je moet weten over het visum voor Indone
visum indonesie

Is een visum vereist voor Indonesië?



Visumvereisten voor Indonesië

Inwoners van Nederland die naar Indonesië reizen voor toeristische doeleinden kunnen gebruikmaken van een visumvrije regeling, waarbij zij maximaal 30 dagen in het land mogen verblijven. Dit geldt voor zowel aankomst op bepaalde luchthavens als zeehavens.

Visum voor langere verblijven

Voor langere verblijven of andere doeleinden, zoals werk of studie, is een visum vereist. Dit kan vooraf worden aangevraagd bij de Indonesische ambassade of bij aankomst in Indonesië. Het is belangrijk om de actuele visumvereisten te controleren voordat u op reis gaat om problemen bij de grens te voorkomen.

Hoeveel moet je betalen voor Visa on arrival in Indonesië?



Visumkosten bij aankomst in Indonesië

De kosten voor een Visa on Arrival in Indonesië bedragen $35 USD voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Dit bedrag moet contant worden betaald bij aankomst op één van de internationale luchthavens in Indonesië.

Verlenging van het visum

Indien je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven, kun je het visum verlengen bij het plaatselijke immigratiekantoor. De kosten voor een verlenging van het visum kunnen variëren afhankelijk van de duur van het verblijf en de specifieke situatie van de reiziger. Het is raadzaam om tijdig informatie in te winnen over de mogelijkheden en kosten voor visumverlenging in Indonesië.

Heb je een visum nodig voor Bali 2024

Is een visum vereist voor Bali in 2024?



Visumvereisten voor Bali in 2024

In 2024 is een visum nog steeds vereist voor reizen naar Bali voor Nederlandse burgers. Het visum kan online worden aangevraagd of bij aankomst op de luchthaven worden verkregen, afhankelijk van de verblijfsduur.

Visumvrijstelling voor kort verblijf

Voor een kort verblijf van maximaal 30 dagen kunnen Nederlandse reizigers visumvrij naar Bali reizen. Dit geldt voor toeristische doeleinden en niet voor werk of studie. Het is belangrijk om de actuele visumvereisten te controleren voordat u op reis gaat.



Meer info: wat kost een visum voor indonesie

Is een visum vereist voor Indiërs die naar Bali reizen?



Visumvereisten voor Indiërs die naar Bali reizen

Nee, Indiërs die naar Bali reizen voor toeristische doeleinden hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Speciale regeling voor Indiërs op Bali

Indiërs kunnen gebruikmaken van de Visa Exemption Policy van Indonesië, waardoor zij eenvoudig kunnen reizen naar Bali zonder vooraf een visum aan te vragen. Het is echter belangrijk om te controleren of deze regeling nog steeds van kracht is en om te voldoen aan alle andere vereisten voor een probleemloze reis.

Is een visum vereist voor Indiërs die naar Bali reizen