Onderneem Digitaal

Digitale nieuwsbrief maken met MailChimp
Hoe maak je een professionele nieuwsbrief met behulp van MailChimp? Dat leer je in deze workshop. MailChimp is een professioneel programma waarmee je snel en makkelijk digitale nieuwsbrieven maakt, verstuurt en beheert. Het programma is wereldwijd marktleider op het gebied van e-mail marketing. Je kunt het gratis gebruiken tot maximaal 2.000 e-mailadressen. Hoe pak je dat aan? Volg deze workshop, maak uitgebreid kennis met het programma en leer het meteen toe te passen.

Wat leer je tijdens deze workshop
Een nieuwsbrief is de manier in om beeld te blijven bij potentiële klanten. Regelmatig een nieuwsbrief versturen met waardevolle informatie versterkt de relatie met je doelgroep wat weer leidt tot meer inschrijvingen en aanvragen. Na het volgen van de workshop weet je wat een e-mailcampagne waardevol maakt, hoe je invulling geeft aan de inhoud van nieuwsbrieven en hoe je ze leeswaardig maakt door bijvoorbeeld de lay-out aan te passen. Verder leer je hoe je middels nieuwsbrieven klanten kunt binden en aan welke wettelijke voorschriften je dient te voldoen bij het versturen van mailings. Ook leer je hoe je inzicht kunt krijgen in wie je nieuwsbrief via welk medium (laptop, smartphone, pc, tablet) heeft geopend.

Inhoud workshop

  • Opzetten van een account bij MailChimp
  • Im- en exporteren van e-mailadressen, onder andere vanuit Excel
  • Ontwerpen van een template voor je nieuwsbrief op basis van je eigen huisstijl
  • Versturen van gepersonaliseerde e-mails naar een lijst e-mailadressen
  • Maken van koppelingen met onder andere Google Analytics
  • Maken van gedetailleerde statistieken
  • Koppeling met je website in WordPress

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop MailChimp is geschikt voor iedereen die zelf een digitale nieuwsbrief wil maken en versturen. Je hebt voldoende basiskennis van de computer en ervaring met internet; je kunt bijvoorbeeld zelf een e-mail account aanmaken. Je hebt geen kennis van webdesign nodig.

Wie geeft de MailChimp workshop bij Cybersoek?
Onze trainer is webmaster Manuela van Prooijen. Zij heeft al heel wat ondernemers geholpen bij het vergroten van hun online zichtbaarheid. Zowel beginners als gevorderden zijn bij haar aan het juiste adres!

Workshop MailChimp

69,00 excl. 21% btw.In winkelmand

0 items – €0,00

Locatie
Cybersoek, Timorplein 22, Amsterdam

Datum en tijd
Dinsdagavond 6 juni 2017
18.30-21.30 uur
Max. aantal deelnemers: 11

Kosten
€ 69,- excl. 21% BTW
Inclusief koffie/thee & koekjes.

Praktisch
Cybersoek beschikt over voldoende computers die je kunt gebruiken, maar je kunt ook je eigen laptop meenemen.

Nog vragen over de cursus? Mail naar info@onderneemdigitaal.nl